Nordlund Vingård – Besøg en vingård tæt på København

10 km. fra Rådhuspladsen tæt på Filmbyen i Hvidovre ligger Nordlund Vingård – tidligere kendt som Dansk Vincenter – og en af pionererne i fortællingen om dansk vin. Miriam, som står for den daglige drift, var så sød at lade os tage fotos til sitet, da vi skulle lancere, så tak for det!

Historien om Nordlund Vingård

Oprindeligt var vingården kendt som Dansk Vincenter, grundlagt i 1999, og dens første kommercielle vinårgang blev lanceret i 2003.

Vingårdens oprindelige vinstokke blev plantet omkring 1995 af Jens Michael Gundersen. Der blev plantet omkring 700 planter af 200 forskellige sorter for at finde ud af, hvilke sorter der trivedes bedst i det danske klima. I dag dyrkes der cirka 8.000 vinstokke på 3 hektar land.

Omlægning til økologi begyndte i 2015 og tog tre år, hvorefter de første økologisk certificerede vine blev lanceret i 2018​​.

Chriistopher på Nordlund Vingård.
Christopher på besøg i den “Nordlige lund” sept. 2023.

Hvilke vine producerer Nordlund Vingård?

Der dyrkes primært dansk vin med Rondo-druen samt andre sorter som Castell, Regent, og Leon Millot. Deres grønne druesort er Solaris​​. Nordlund Vingård producerer en række forskellige typer vine, der inkluderer både rødvin, hvidvin, rosévin samt mousserende vin. Christopher var specielt glad for de mousserende “tyske bobler”, men også deres rødvin fra 2014 var en dejlig oplevelse.

Vinsmagninger på Nordlund Vingård

Der arrangeres vinsmagninger og andre arrangementer på vingården. Om torsdagen fra 13-16 kan du købe flasker hos Miriam i butikken. Meget anbefalelsesværdigt.

Vinarrangement på Nordlund Vingård.
Et udsnit af det flotte drivhus på Nordlund Vingård, hvor man kan komme til vinevents.

Læs her om de andre spændende sjællandske vingårde.