Guldbæk Vingaard – Besøg vingård i Himmerland

Guldbæk Vingård, beliggende i det naturskønne nordlige Himmerland, er langt mere end blot en producent af dansk kvalitetsvin. Ejeren Jan Thrysøe har store ambitioner for stedet med opførelsen af et vingårdshotel i luksusklassen. Desuden har de allerede nu vist sig frem på den internationale scene, og med flere end 50 internationale priser er de en af de mest profilerede danske vingårde.

Mød her en af Danmarks mest ambitiøse vingårde, som vi, Yulia og Christopher, glæder os til at besøge.

Dansk vin fra Guldbæk Vingaard

Historien bag Guldbæk Vingård

Idéen til Guldbæk Vingaard opstod i 2005, men det var først i 2008 at projektet tog fart. Oprindeligt var ejendommen skjult i en skov, men efter en storm, der fældede mange træer, fik ejerne pludselig et stort areal til rådighed. Det satte tanker i gang: “Skal vi plante juletræer eller, skal det ligge brak? så var der en der, havde læst om vinplanter i Danmark.”, siger Helle Langwadt Thrysøe . Guldbæk Vingård blev etableret i 2008 og har siden da været en familiedrevet virksomhed.

Fra de første 200 planter er vingården vokset til nu at have 15-16.000 vinstokke, og de har produceret vin sammen med professionelle vinmagere siden 2013,

Bæredygtighed spiller en væsentlig rolle i Guldbæk Vingårds drift. Jan Thrysøe udtrykker det således: “Siden de første vinstokke blev plantet tilbage i 2008, har bæredygtighed været et vigtigt mantra på gården.” Det gælder også i de nye planer for vingårdens udvidelse.

Hvilke vine producerer Guldbæk Vingaard?

Vingården producerer en bred vifte af dansk vin herunder rød-, hvid- og rosévin. Der er altså noget for enhver smag.. Guldbæk Vingaard har allieret sig med en vinprofessionel, der har tilbragt fem år på universitetet. “Derfor er det jo vigtigt at, når man vil kvaliteten i top så, må man også have nogle folk der, ved noget om det,” siger ejeren.

Dansk vin der høster international anerkendelse

Guldbæk Vingård har deltaget i flere internationale konkurrencer, hvilket har ført til anerkendelse og priser. Disse udmærkelser har skabt en solid platform for vingården og cementeret dens status som en seriøs aktør i vinbranchen.

Vinsmagning på Guldbæk Vingaard

Besøgende på vingården har mulighed for at smage vinene. “De fleste mennesker er først skeptiske og tænker, at de hellere vil have en øl, De ændrer mening, når de faktisk smager vinen. Reaktionen er ofte positiv, og mange udbryder: For fanden mand, den, er sgu da gode glas magten.” siger Helle Langwadt Trysøe.

Fremtiden for Guldbæk Vingård

Guldbæk Vingaard er en vingård i vækst, fra den spæde begyndelse til nu at være en internationalt anerkendt producent af dansk vin. Med stærke samarbejdspartnere og en ufravigelig dedikation til kvalitet, er de et bevis på, at Danmark også kan være et land for vindyrkere.

Guldbæk Vingård har derfor ambitiøse fremtidsplaner, der inkluderer et hotelprojekt til mere end 20 millioner kroner. “Det vil tiltrække folk fra hele Europa. Det er der ingen tvivl om,” fastslår Jan Thrysøe.

Vil du læse om de andre vigtige vingårde i Jylland som Skærsøgaard og Glenholm, så læs vores guide til Vingårde i Jylland.

Kilder: Vineonline DK interview med Helle Langwadt, LigeHer.dk “Guldbæk Vingård sætter gang i stort projekt til over 20 millioner”