På en fredfyldt plet nær Frederikssund ligger en vingård, der ikke blot har charmeret lokale vinentusiaster, men som også gjort sig bemærket på den internationale scene. Langelinie Vin, et navn der efterhånden synges blandt kritikere og vinkendere, har i 2023 vundet to prestigefyldte guldmedaljer ved Piwi Wine Award 2023. Deres Rosé Cabernet Cantor 2021 fik 93 af 100 points i testen, og vores egen favorit Solaris hvidvin 2022 fik 92 points. 

Langelinie Vins historie

Vingårdens historie begynder i 2014, da Helle Hjort og Jan Hansen besluttede at plante de første vinstokke og grundlægge Langelinie Vin. Med en passion for vindyrkning og et ønske om at skabe unikke vine på dansk jord, har dette par arbejdet ufortrødent og innovativt, hvilket har båret frugt i form af anerkendelse og kvalitetsvin. I dag har vingården 2.700 stokke bestående af Solaris, Souvignier Gris og Carbernet Cantor.

Helle og Jan er hjertet og sjælen bag Langelinie Vin. De deler en filosofi om, at nøglen til fremragende dansk vin ligger i detaljerne – fra omhyggelig pleje af druerne til nøje overvejede arbejdsprocesser i vinproduktionen. Dette afspejles i deres hengivenhed og det faktum, at de formår at vinde over kritikere langt ud over Danmarks grænser.

Hvilke vine producerer Langelinie Vin?

Vingården producerer et sortiment af vine, der taler til både den almindelige nyder og den kræsne samler. De er særligt kendt for deres Solaris og hybrid-vinen Cabernet Cantor, der begge også har vundet guld. Disse vine afspejler parrets dedikation til at udvikle vine, der kan trives under de danske himmelstrøg. Vi , Yulia og Christopher, er specielt glade for deres rødvin (ja, Danmark kan også lave glimrende rødvin!) på Cabernet Cantor.

Cabernet Cantor 2021 rødvin fra Langelinie Vin.

 

Langelinie Vins Cabernet Cantor 2021 – en rødvin i international klasse

Vinsmagning på Langelinie Vin

Besøgende på Langelinie Vin kan glæde sig til mere end blot en visuel oplevelse; vingården tilbyder vinsmagninger, der er lige dele lærerige og underholdende. Jan og Helle deler generøst ud af deres viden, og gæster kan nyde vinene der, hvor de bliver til, imens de får indblik i den lokale vinproduktions finesser.

Langelinie Vin - en vingård ved Frederikssund anbefalet af DanishWine.

 

De forskellige vine pryder væggen hos Langelinie Vin

Når du træder ind på Langelinie Vin, er det ikke kun vinene, der imponerer. Det er historierne, menneskene bag, og det håndværk, der går forud for hver eneste flaske. Et besøg her er et løfte om en autentisk oplevelse, en chance for at fordybe sig i dansk vinavlskultur, og ikke mindst en mulighed for at smage på produkterne af Helle og Jans lidenskab.

det er muligt at booke guidede vinture, hvis man er minimum 6 personer. Der er også jævnligt invitationer på hjemmesiden til vinsmagninger.

Forestil dig et sted, hvor tiden synes at stå stille, hvor hver drue fortæller en historie, og hvert glas vin afspejler et stykke af Danmark. Det er Langelinie Vin – en vingård, der ikke kun producerer vin, men skaber oplevelser. Og hvis du nogensinde får muligheden, så tag forbi gården mellem Frederikssund og Slangerup.

Læs om flere spændende sjællandske vingårde her

Eller hvad med at købe den prisvindende hvidvin Solaris 2022 fra Langelinie Vin? Så kan du fortælle dine gæster historien om, at vi laver vin i høj international klasse i Slangerup.